Світ

США почали термінові переговори про активи РФ -ЗМІ

США почали термінові переговори про активи РФ -ЗМІ

Фото: White House

Байден хоче добитися конфіскації російських активів на користь України

Адміністрація Байдена тисне на Британію, Францію, Німеччину, Італію, Канаду та Японію, щоб вони підготували стратегію використання заморожених грошей до другої річниці вторгнення.

Білий дім на тлі проблем із виділенням допомоги Києву, розпочав термінові переговори з союзниками щодо використання заморожених російських активів для військової підтримки України. Про це у четвер, 21 грудня, повідомляє The New York Times з посиланням на американських та європейських чиновників.

 

За словами офіційних осіб, останніми тижнями переговори між міністрами фінансів, представниками центральних банків, дипломатами та юристами на цю тему активізувалися: Білий дім наполягає, щоб країни “Великої сімки” – Велика Британія, Франція, Німеччина, Італія, Канада та Японія – виробили стратегію використання російських коштів до 24 лютого – другої річниці вторгнення.

 

Зокрема, союзникам пропонують визначити, чи будуть гроші направлені безпосередньо Україні, чи використані в її інтересах іншими способами, чи підуть вони на відновлення та підтримку економіки країни чи військові цілі.

 

Як відомо, після нападу Росії на Україну в 2022 році країни G7, Євросоюзу та Австралія заморозили активи Центробанку РФ на €260 млрд. Більшу частину – €210 млрд – заблокував ЄС. У свою чергу, США заморозили лише $5 млрд.

 

У червні лідери країн-членів Євросоюзу підтримали план використання заморожених активів Центробанку Росії на користь України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button