Світ

Швеція депортує китайську журналістку, що догий час мешкала в країні

Швеція депортує китайську журналістку, що догий час мешкала в країні

Фото: Magnus Hallgren

Швеція депортує китайську журналістку та назавжди заборонить їй в’їзд до країни

Протягом багатьох років журналістка підтримувала тісні контакти з посольством Китаю і людьми, пов’язаними з китайським режимом у Швеції.

Швеція депортує з країни китайську журналістку, яка прожила в країні майже 20 років. Її підозрюють в загрозливій для королівства діяльності. Про це у понеділок, 9 квітня, повідомляє шведський мовник SVT.

Вказується, що журналістка щоденно публікувала статті на власних сторінках, поки її не взяла під варту поліція безпеки (SÄPO). Торік її помістили ​​до центру ув’язнення в комуні Гуддінге, де вона очікувала рішення суду.

У листопаді Міграційна служба Швеції ухвалила рішення про депортацію жінки з довічною забороною на повернення. Відтоді це рішення оскаржувалося в Апеляційному суді з питань міграції. У четвер, 4 квітня, уряд Швеції вирішив відхилити апеляцію.

На засіданні міграційного суду SÄPO заявила, що журналістка “становить серйозну загрозу безпеці королівства”, і ця “інформація дуже достовірна”.

SVT вказує, що протягом багатьох років журналістка підтримувала тісні контакти з посольством Китаю та китайськомовними медіа, що транслювали пропаганду Комуністичної партії Китаю.

“Фігурантка також організувала низку заходів на підтримку китайського режиму, наприклад, кілька фотовиставок про регіон Сіньцзян, де близько мільйона представників мусульманської меншини були поміщені в табори”, – вказує SVT.

Зазначається, що журналістка одружена зі шведом і має сім’ю у Швеції.

У соцмережах поширюють фейк, що ЄС запроваджує часткову депортацію українців.

Нагадаємо, раніше в Печерському районі Києва було побито представника ЗМІ, який перевіряв інформацію про діяльність незаконного call-центру. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button