Світ

Саміт у Джідді: ЗМІ заявили, що Туреччина пропонувала переговори з Росією

Саміт у Джідді: ЗМІ заявили, що Туреччина пропонувала переговори з Росією

Фото: Офіс президента

Представники Німеччини заявили, нині включати РФ в переговорний процес з цього приводу некоректно

Видання Hürriyet переконує, що турецька сторона це робила нібито для відновлення зернової угоди.

Туреччина заявила про необхідність підключити росіян до переговорів по Україні. Оскільки без участі росіян в переговорному процесі, буцімто “ніяких результатів не буде”. Про це в п’ятницю, 11 серпня, повідомляє турецьке видання Hürriyet з посиланням на представника Туреччини на переговорах по Україні в Саудівській Аравії Акіфа Чагатая Килича.

Турецький дипломат заявив, що “якщо РФ не буде включена в пошук рішення, не буде ні результатів, ні рішення”.

Туреччина нібито таким чином показала, що вона готова зробить кроки назустріч РФ у питанні відновлення роботи “зернової угоди”, зазначає ЗМІ.

Проте представники Німеччини заявили, нині включати РФ в переговорний процес з цього приводу некоректно і що “РФ повинна увійти в потрібний час” – після припинення атак.

За інформацією видання, третє засідання ініціативи Саудівської Аравії по Україні має пройти в жовтні й не виключено, що воно пройде в Туреччині.

Попередні дві зустрічі з пошуку шляхів завершення війни в Україні теж пройшли без представників РФ.

Як відомо, 5-6 серпня в місті Джідда у Саудівській Аравії відбулася зустріч радників лідерів держав щодо Формули миру за участю 42 країн, серед яких США, Китай, Індія і Бразилія. Росію на саміт не запрошували.

У Москві через це образилися і заявили, що “без участі Росії та врахування її інтересів жодні зустрічі з тематики української кризи не мають ані найменшої доданої вартості”.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button