Світ

Росія більше не є членом ПАЧЕС

Росія більше не є членом ПАЧЕС

Фото: Верховна Рада

РФ офіційно припинила участь у ПАЧЕС

РФ більше не є членом міжнародної парламентської організації, яку вона, зокрема, засновувала 30 років тому.

 

Росія офіційно припинила участь у Парламентській асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва. Про це повідомила голова постійної делегації України в ПАЧЕС Анна Пуртова, передає пресслужба апарту Верховної Ради.

 

“Тепер можна сказати офіційно: Росія припинила свою участь у ПАЧЕС. Ми боролися за це два роки, не даючи росіянам ухвалити жодного рішення – від затвердження мандатів до ухвалення документів, – і перемогли!” – сказала Пуртова.

 

Вона наголосила, що відсутність представників Росії абсолютно змінила атмосферу роботи організації.

 

Водночас член постійної делегації України в ПАЧЕС Олександр Маріковський уточнив, що Росія надіслала листа з повідомленням про свій вихід, традиційно звинувативши членів організації у провокаціях.

 

“Росія більше не є членом міжнародної парламентської організації, яку вона, зокрема, засновувала 30 років тому. Звісно, вони зробили “жест доброї волі” та прислали офіційний лист. Тепер є офіційний лист підтвердження”, – сказав парламентарій.

 

Наразі у Києві триває 62-га Генеральна асамблея Організації Чорноморського економічного співробітництва. Участь у ній беруть представники парламентів та секретаріатів 12 країн і міжнародних організацій-спостерігачів.

 

 

Парламентська асамблея Організації Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС) утворилася 26 лютого 1993 року. До неї увійшли 12 країн: Албанія, Азербайджан, Болгарія, Вірменія, Греція, Грузія, Молдова, Румунія, Росія, Сербія, Туреччина та Україна.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button