Світ

Провал допомоги Україні: посол вказала на позитив

Провал допомоги Україні: посол вказала на позитив

Фото: Lb.ua

Посол України у США Оксана Маркарова

Законопроєкт найближчим часом може бути знову винесений на розгляд у Сенаті. Республіканці, які у цей раз його не підтримали, запевняли, що це – не голоси проти України, а внутрішні проблеми США.

Законопроєкт про пакет допомоги Україні найближчим часом може бути знову внесений на розгляд у Сенат США, адже сенатори не підтримали припинення дебатів по документу. Про це заявила посол України у США Оксана Маркарова у Facebook.

“Як ми і прогнозували, Сенат не підтримав припинення дебатів по законопроєкту про пакет міжнародної допомоги», – написала Маркарова.

Вона нагадала, що представники Республіканської партії, які наперед анонсували негативне голосування по міжнародній допомозі, раніше заявляли, що не підтримають законопроєкт, в якому не буде питання південного кордону США та змін в міграційній політиці.

При цьому Маркарова наголосила, що це не позбавляє можливості повторного внесення законопроєкту на голосування найближчим часом.

“Що це значить для України? На всіх зустрічах сенатори запевняли нас у тому, що сьогоднішнє голосування – це не голоси проти України. Що внутрішньополітичні події які відбуваються в Конгресі США, не матимуть впливу на продовження підтримки нашої держави, яку буде продовжено завдяки двопартійний підтримці”, – написала Маркарова.

Вона зазначила, що дипломати продовжують активну роботу і сподіваються, що ще до Різдва Конгрес підтримає узгоджений пакет, в якому буде оборонна, бюджетна, гуманітарна та енергетична допомога для України на 2024 рік.

Нагадаємо, 6 грудня законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню не набрав достатньої кількості голосів для просування. Напередодні під час обговорення цього документу у Сенаті стався скандал між республіканцями і демократами. Республіканці пообіцяли заблокувати фінансування, якщо демократи не погодяться виконати їхню умову – додати у пакет суворіші заходи для стримування міграції на кордоні США з Мексикою. Також президент Володимир Зеленський, який мав пояснити сенаторам, чому цей законопроєкт важливий, скасував свій виступ в останній момент.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button