Події

Підсумки 10.06: Бої на фронті та допомога Канади

Підсумки 10.06: Бої на фронті та допомога Канади

Фото: Zelenskiy / Official

Українські війська просуваються на фонті

ЗСУ проводять штурмові дії та просуваються на Бахмутському напрямку; Канада збільшить військову підтримку України. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

В Генштабі ВСУ повідомили про просування ВСУ на фронті

Українські військові на низці ділянок фронту просунулися на відстань до 1,4 кілометра і завдали серйозних втрат російським агресорам. Про це повідомив речник Східного управління військ Збройних сил України Сергій Череватий. За його словами, окупанти вибудовують оборону і паралельно намагалися контратакувати українські сили, “але всі ці спроби зазнали невдачі”. Загалом відбулося шість бойових зіткнень, під час яких українці знищили 138 окупантів, 236 дістали поранень, одного взяли в полон. 

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо прибув до Києва з неоголошеним візитом

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо прибув з несподіваним візитом до Києва в суботу. У Києві Трюдо розпочав візит з участі у покладанні вінків до Стіни пам’яті, присвяченої загиблим у російсько-українській війні. Це вже другий візит Трюдо до України з моменту початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року. Востаннє Трюдо відвідував Україну у травні 2022 року.

Після зустрічі із Трюдо Зеленський повідомив, що Канада дасть Україні новий пакет військової допомоги вартістю 500 млн доларів. Оттава також візьме участь в авіаційній коаліції, зокрема, приєднається до авіаційних навчань українських військових.Зокрема Оттава передасть Києву 287 додаткових ракет АІМ-7 Sparrowі 10 тисяч снарядів калібром 155 міліметрів.

Президент засудив байдужість світу до екологічної катастрофи на півдні України

Президент Володимир Зеленський заявив, що “на деяких рівнях у світі є просто ганебна байдужість” до екоциду й людської трагедії, спричиненої російським терактом на Каховській ГЕС. Президент запевнив, що українська влада “тисне і спонукає”, щоб усе ж міжнародні організації, міжнародна підтримка була на тій частині Херсонщини, де зараз окупанти.За його інформацією, станом на цей час з території Херсонської та Миколаївської областей евакуйовано вже понад 3 000 людей.На окупованій території, за словами Зеленського, лише на деяких ділянках вдається допомогти людям – російські терористи роблять усе, щоб жертв катастрофи було якнайбільше. 

В Одесі повідомили про наслідки нічної атаки на місто

Унаслідок російської атаки дронами Shahed-136/131 в Одеській області постраждали 36 осіб, серед них троє дітей. Є жертви серед цивільного населення – троє загиблих. У небі над Одесою вночі Силами оборони знищено вісім дронів-камікадзе та дві ракети ворога. Ще одна ворожа ракета влучила в узбережжя Одеської області. 

Минулої ночі росіяни атакували військовий аеродром на Полтавщині

Російські агресори вночі атакували військовий аеродром у Полтавській області. Під час нічної атаки в районі військового аеродрому Миргород ворог застосував балістичні та крилаті ракети типу Іскандер, а також ударні дрони іранського виробництва. Є певні пошкодження інфраструктури аеродрому та техніки.

Названо число зниклих без вісти після підриву Каховської ГЕС

В результаті підриву російськими агресорами Каховської ГЕС вважаються зниклими безвісти 27 людей. Кількість загиблих лишається без змін – п’ять осіб. Зараз у Херсонській області підтоплені 47 населених пунктів, з них 33 – на підконтрольній Україні території, 14 – на тимчасово окупованій. У Херсонській області евакуювали 2620 осіб, з них 160 дітей.

Верховна Рада проголосувала за збільшення відпусток військовим до 40 днів

Військові зможуть піти у відпустку на 30 днів, а також ще на 10 додаткових днів за сімейними обставинами та з інших поважних причин. Відпустка може бути надана частинами тричі на рік за умови одночасної відсутності не більше 30 відсотків загальної чисельності військовослужбовців. 

Уряд Судану оголосив персоною нон грата посланця ООН до країни

Уряд Республіки Судан офіційно поінформував генерального секретаря ООН, що Волкер Пертес, спеціальний представник генсека ООН і голова Інтегрованої перехідної допоміжної місії ООН у Судану, був оголошений персоною нон грата. Сам Пертес, який з кінця травня перебуває поза межами Судану, у день оголошення рішення провів кілька зустрічей у столиці Ефіопії.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button