Світ

Президент Латвії закликає зняти усі обмеження зі зброї для ЗСУ

Президент Латвії закликає зняти усі обмеження зі зброї для ЗСУ

Фото: Генштаб ВСУ

На саміті НАТО планують обговорити використання Україною зброї без обмежень

Союзники України не погоджують удари вглиб території Росії українськими збройними силами, що протистоять агресору.

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс закликав союзників обговорити на саміті у Вашингтоні необхідність дозволити Україні використовувати всю передану зброю без будь-яких обмежень. Про це у середу, 10 липня, пише Укрінформ.

“Я впевнений, що сьогодні-завтра ми приймемо рішення про дуже суттєвий пакет підтримки для України. На моє переконання, союзники повинні активізувати всі зусилля. Я також вважаю, що ми повинні відверто обговорити необхідність дозволити українцям використовувати всю зброю без будь-яких обмежень”, – заявив він.

Рінкевичс також висловив сподівання, що на саміті буде досягнуто домовленості про “незворотність шляху України до НАТО”.

” Я вірю, що ми не побачимо тут ніякої драми, але, звичайно, велике питання полягає в тому, що коли ця зустріч закінчиться і коли буде прийнята декларація, як практично ми збираємося підтримати Україну та реалізувати цю незворотність”, – зазначив президент Латвії.

Цього тижня у Вашингтоні відбувається ювілейний 75-й саміт НАТО, одним з головних питань якого є нарощування військової допомоги для України.

Президент України Володимир Зеленський провів у Вашингтоні зустріч із делегацією Сенату США на чолі з лідером Демократичної партії в Сенаті Чаком Шумером і лідером Республіканської партії в Сенаті Мітчем Макконнеллом, а також сенаторами від обох партій.

Раніше Україна і Латвія підписали двосторонню безпекову угоду. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fourteen + six =

Back to top button