Світ

Парламент Британії ухвалив законопроект про депортацію мігрантів

Парламент Британії ухвалив законопроект про депортацію мігрантів

Питання міграції залишається одним з ключових аспектів політичного життя Великої Британії

Мігранти, які змогли перетнути Ла-Манш у пошуках політичного притулку у Великій Британії, переправлятимуться до Руанди.


Парламент Великої Британії прийняв законопроєкт про нелегальну міграцію, який має дозволити владі висилати з країни осіб, які в’їхали незаконно та подали прохання про притулок. Про це повідомляється на сайті уряду.

Документ, який у квітні схвалила Палата громад, у ніч на вівторок, 18 липня, отримав зелене світло від Палати лордів. Тепер законопроєкт має підписати король Карл III.

 

Білль був представлений британським урядом у березні поточного року та спрямований на розв’язання проблеми масової нелегальної міграції, яка посилюється щороку. Прем’єр-міністр Ріші Сунак пообіцяв зробити боротьбу з нелегалами, які прибувають до країни на надувних човнах, перетинаючи Ла-Манш, однією з головних цілей свого прем’єрства.

Майбутній закон наділить МВС правом затримувати нелегалів, не розглядати їх прохання про притулок і висилати їх у безпечні треті країни, зокрема Руанду, з якою Великобританія уклала відповідну угоду. Щоправда, для цього уряду доведеться зачекати на рішення Верховного суду. Наприкінці червня Апеляційний суд Лондона визнав незаконною таку практику.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button