Світ

Китай відреагував на звинувачення США і Британії в причетності до кібератак

Китай відреагував на звинувачення США і Британії в причетності до кібератак

Фото: Соцмережі

Пекін уже висловив протест Вашингтону і Лондону

Пекін запевнив, що кібербезпека – це глобальним викликом, зокрема, КНР також є жертвою кібератак.

Звинувачення з боку США і Великої Британії на адресу Китаю у злочинній кібердіяльності є спробами дискредитації країни та “політичним маневром для безпідставного запровадження санкцій”. Про це заявив речник МЗС КНР Лінь Цзянь на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

Він стверджує, що Пекін раніше вже надавав Лондону технічні роз’яснення та відповіді стосовно причетності хакерської групи APT31 (Advanced Persistent Threat Group 31) до Міністерства держбезпеки Китаю, які “доводили недостатність доказів британської сторони та брак професіоналізму у висновках її розслідування”. Але “британська сторона не надала ніякої відповіді”, стверджує речник.

Пекін уже висловив протест Вашингтону і Лондону та пообіцяв, що Китай вживатиме необхідних заходів для захисту своїх законних прав та інтересів.

На звинувачення КНР у зловмисній кібердіяльності з боку Нової Зеландії відреагувало посольство Китаю в цій країні, в якому зауважили, що взяли до уваги заяви новозеландської сторони про фінансування урядом КНР хакерської групи, яка здійснила злам ресурсів її парламентських установ.

Китайські дипломати зауважили, що кібербезпека є глобальним викликом, і Китай також є жертвою кібератак.

Як відомо, ЗМІ раніше писали, що шпигуни РФ та Китаю змінюють тактику в Європі. Якщо раніше Росія оперувала розвідниками під дипломатичним прикриттям, то зараз російські шпигуни видають себе за журналістів та працівників неурядових організацій.

У Британії стався витік даних виборців через китайські кібератаки – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button