Світ

Найвищий представник Росії в ЄС може бути шпигуном – ЗМІ

Найвищий представник Росії в ЄС може бути шпигуном - ЗМІ

Фото: RussianMissionEU/X

Найвищий представник Росії в ЄС Кирило Логвінов

Бельгійські безпекові структури підозрюють, що Кирило Логвінов працює на Службу зовнішньої розвідки РФ.


Найвищий представник Росії в Європейському Союзі Кирило Логвінов, ймовірно, є шпигуном. Про це йдеться у матеріалі Spiegel за підсумками дослідження разом з партнерськими організаціями. 

 

Підозри, що високопоставлений дипломат РФ працює на російську спецслужбу виникли після спільних розслідувань європейських ЗМІ. Бельгійська розвідувальна служба внесла топдипломата до списку агентів Служб зовнішньої розвідки.

Логвінов з 2018 року акредитований як дипломат при російському постійному представництві в Брюсселі. Після того, як останній посол Росії в ЄС залишив посаду близько року тому, Логвінов виконував обов’язки голови представництва і, таким чином, де-факто був його заступником.

 

За публічною інформацією, він також працював у посольстві Росії в Берліні з 2010 по 2014 рік. Тоді ймовірного шпигунства Логвінова “не помічали”.

 

Бельгійська влада підозрює Логвінова та інших співробітників посольства ЄС, які залишилися, у таємній роботі проти європейських інтересів.

 

Повідомляється, що Логвінова підозрювали у шпигунстві ще минулого року, однак дипломат на той момент ще не очолював представництво Росії.

 

Згідно з дослідженням ЗМІ, питання про те, що робити з Логвіновим, вже деякий час хвилює дипломатів ЄС і західні спецслужби. Інсайдери повідомляють, що минулого року в колах ЄС щодо нього спалахнула суперечка.
 

Бельгійська контррозвідка закликала внести підозрюваного агента до списку осіб, які підлягають депортації. Однак цьому завадили дипломати з Європейської служби зовнішніх дій (ЄСЗД). Вони, ймовірно, побоювалися подальших негативних наслідків для власних представників у Росії.

 

Віцепрезидент Європарламенту Мартін Хойсік сказав, що він шокований тим, що Логвінова досі не вислали та припустив, що після публікацій парламент розгляне цю справу та тиснутиме на ЄСЗД.

 

Кирило Логвінов і постійне представництво Росії при ЄС залишили без відповіді запит від Spiegel щодо звинувачень.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button