Україна

У ГУР озвучили дані по виробництву ракет у Росії


У ГУР озвучили дані по виробництву ракет у Росії

В запасах у росіян зараз приблизно 870 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня, зазначив Вадим Скібіцький.

За жовтень країна-агресор Росія виробила приблизно 115 високоточних ракет з дальністю у понад 350 кілометрів. Такі дані озвучив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України генерал-майор Вадим Скібіцький, повідомляє РБК-Україна у понеділок, 6 листопада.

За його словами, мова йде про 20 Калібрів, близько 40 Х-101, орієнтовно 30 балістичних ракет Іскандер-М та 12 крилатих Іскандер-К.

Крім того, у Росії триває модернізація ракет Х-22, які переробляються на Х-32. Йдеться про невеликі показники – приблизно 9 одиниць на місяць.

Також, за даними ГУР, у жовтні росіяни виробили в кількості чотри ракети Кинджал.

При цьому в запасах у росіян зараз приблизно 870 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня, які можуть вражати об’єкти на відстань понад 350 кілометрів.

Йдеться про орієнтовно 165 Калібрів, приблизно 160 одиниць Х-101, Х-555 і Х-55 з бойовою частиною, близько 290 одиниць Іскандер-М та Іскандер-К, орієнтовно 80 Кинджалів, а також 150 ракет Х-22/Х-32.

Скібіцький уточнив, що минулого року показники були майже такі ж. Це, за його словами, свідчить про те, що Росії вдалося налагодити виробництво ракет і підтримувати його на достатньому рівні для накопичення запасу ракет.

“Зрозуміло, що використати повністю свої ракети росіяни теж не можуть – мінімум 30% вони мають залишити собі в запасах. У разі якщо вони знову випустять майже все по нашій енергетичній системі й не досягнуть результату – тоді знову хтось полетить з посади”, – зазначив представник ГУР.

Раныше у Росії заявили про створення нової авіаційної крилатої ракети для винищувача Су-57. Стверджувалось, що при менших розмірах вона має дальність, яку можна порівняти з ракетами, які застосовуються в дальній авіації на стратегічних бомбардувальниках Ту-95МС і Ту-160.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button