Світ

На Тайвані стартували військові навчання з імітацією бойових дій проти КНР

На Тайвані стартували військові навчання з імітацією бойових дій проти КНР

Фото: Dazhi (ілюстративне фото)

На Тайвані розпочались військові навчання

Бойові стрільби відбуватимуться лише на віддалених островах Тайваню, в тому числі на Кінмені і Мацу, які розташовані поруч з китайським узбережжям.

На Тайвані стартували щорічні військові навчання Han Kuang, які цього року мають на меті максимально наблизитися до реальних бойових дій та імітувати відбиття китайських атак. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що цьогоріч у тайванських навчаннях скасовано елементи, які були здебільшого показовими, як-от заплановані демонстрації вогневої потужності, натомість будуть посилені навчання вночі і відпрацювання дій за умов розірваної лінії зв’язку.

На початку навчань у північному місті Таоюань, розташованому за межами Тайбея, де знаходиться головний міжнародний аеропорт Тайваню, резервісти зібралися для отримання наказів, як під час війни, а цивільні фургони були задіяні для перевезення припасів.

Також цього ж дня військові відпрацьовуватимуть оборону головного порту Тайбея.

Вранці 15 липня аеропорт Таоюань буде закритий на годину для проведення навчань, хоча того ж дня очікується, що на острів обрушиться тайфун, що може відкласти навчання.

Бойові стрільби відбуватимуться лише на віддалених островах Тайваню, в тому числі на Кінмені і Мацу, які розташовані поруч з китайським узбережжям.

П’ятиденні військові навчання відбуватимуться паралельно з навчаннями цивільної оборони Ваньань, коли вулиці великих міст евакуюють на півгодини, імітуючи китайську ракетну атаку, а на мобільних телефонах лунатимуть тестові попереджувальні сигнали тривоги.

На навчаннях відпрацюють створення резервних командних ліній після знищення існуючих центрів і розосередження китайських сил, що намагаються висадитися на західному узбережжі Тайваню, зі сторони Китаю.

Нагадаємо, Китай пригрозив “розчавити” незалежність Тайваню. За словами китайського міністра, армія КНР діятиме “рішуче”, щоб запобігти незалежності острова.

Китай може захопити Тайвань без жодного пострілу – CSIS

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fourteen + nineteen =

Back to top button