Світ

МЗС Латвії закликало не боятися розпаду РФ

МЗС Латвії закликало не боятися розпаду РФ

Міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевичс

Міністр закордонних справ Латвії зазначив, що демократичний світ має “озброїтися стратегічним терпінням і максимальною витримкою”.

 

Захід має бути готовим до різних сценаріїв розпаду Росії. Про це заявив міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевичс у програмі латвійського радіо Krustpunktā, повідомляє LSM.lv.

 

“Для правлячого у РФ режиму війна, яку він розгорнув проти України, – це питання виживання. Тому демократичний світ має не боятися розпаду РФ, а озброїтися стратегічним терпінням і максимальною витримкою”, – зазначив Рінкевичс.

 

За його словами, Заходу слід бути готовим до різних сценаріїв розпаду РФ, бо у такому разі постане кілька важливих питань, а саме про ядерну зброю, міграційні потоки і внутрішні процеси у Росії.

 

“У контексті війни в Україні Захід має зосередитися на максимальному ослабленні РФ, але результат війни, перш за все, визначатимуть українські солдати на фронті”, – наголосив міністр.

 

Рінкевичс також зазначив, що санкції проти Росії загалом були ефективними, хоча частина з них, запроваджених навесні минулого року, лише зараз починають діяти. Тому їхній вплив на РФ відчуватиметься лише у 2023 році. Але таке визначення стосується переважно країн ЄС та G7. Водночас санкції є повністю ефективними, бо РФ має можливість торгувати з Китаєм, а також з іншими країнами Азії та Латинської Америки.

 

Міністр заявив, що Латвія і надалі наполягатиме на подальших санкціях щодо енергоресурсів і фінансового сектору РФ.

 

За словами Рінкевичса, на рівні Європейського союзу постало дражливе питання про обхід санкцій РФ. Тому у ЄС також обговорюється застосування санкцій до країн, які допомагають РФ обходити санкції, що накладаються на неї. Міністр вважає, що пропуском у санкційній політиці є контроль над санкціями.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button