Світ

Макрон запропонував задіяти коаліцію проти ІД у боротьбі з ХАМАС

Макрон запропонував задіяти коаліцію проти ІД у боротьбі з ХАМАС

Фото: twitter.com/leptquotidien

Президент Франції Еммануель Макрон і прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху

Французький лідер застеріг від ризиків загострення регіонального конфлікту і наголосив, що дії проти палестинського угруповання мають бути безжальними, але не без правил.

Президент Франції Еммануель Макрон запропонував залучити міжнародну коаліцію проти “Ісламської держави” (ІД) до боротьби з угрупованням ХАМАС. Про це 24 жовтня повідомило агентство Reuters.

Під час пресконференції з ізраїльським прем’єр-міністром Беньяміном Нетаньяху Макрон заявив, що Франція та Ізраїль мають спільного ворога – тероризм.

“Франція готова до того, щоб міжнародна коаліція проти ІД, в якій ми беремо участь в операціях в Іраку та Сирії, також боролася проти ХАМАС”, – зазначив він.

Макрон застеріг від ризиків регіонального конфлікту та наголосив, що боротьба з палестинським угрупованням “має бути безжальною, але не без правил”.

Представник Єлисейського палацу пояснив, що Франція готова обговорити з Ізраїлем і партнерами “те, що може бути актуальним проти ХАМАС”.

“Міжнародна коаліція проти ІД не обмежується операціями на землі. Вона також бере участь у підготовці іракських військ, обміні інформацією між партнерами та боротьбі з фінансуванням тероризму”, – вказали у офісі Макрона.

Нагадаємо, у вівторок президент Франції прибув до Ізраїлю з візитом солідарності.

Як повідомляв 1News, 7 жовтня бойовики ХАМАС здійснили масовану ракетну атаку на Ізраїль та проникли на його територію. У відповідь ізраїльська армія оголосила про початок операції Залізні мечі і щоденно атакує об’єкти угруповання в секторі Газа.

За останніми даними, в Ізраїлі загинули понад 1400 осіб, у Газі заявили про 5300 жертв.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button