Світ

Лідери Британії і США обговорять підтримку України

Лідери Британії і США обговорять підтримку України

Фото: gettyimages

Кір Стармер та Джо Байден

Перша зустріч розпочнеться у понеділок у Лондоні, а друга – наступного тижня у Білому домі.

Держсекретар США Ентоні Блінкен відвідає Велику Британію 9-10 вересня. А наступного тижня президент США Джо Байден прийме прем’єр-міністра Британії Кіра Стармера у Вашингтоні. В ході обох зустрічей одним з центральних питань стане підтримка України проти російської агресії, повідомляє Голос Америки.

У Держдепі США заявили, що візит Блінкена покликаний “відкрити стратегічний діалог США-Велика Британія і підтвердити наші особливі відносини”.

Серед тем для обговорення “колективні зусилля з підтримки України”, а також співпраця в Індо-тихоокеанському регіоні, на Близькому сході, та AUKS.

У Білому домі також повідомили, що президент США Джо Байден наступного тижня прийме прем’єр-міністра Британії Кіра Стармера у Вашингтоні.

Як зазначається, лідери двох держав обговорять “західну підтримку України, яка намагається стримати російське вторгнення, досягнення домовленості про звільнення заручників та припинення вогню між ХАМАСом та Ізраїлем, загрози від хуситів для перевезень у Червоному морі”.

Окрім того, Байден і Стармер приділять увагу ситуації в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Нагадаємо, у серпні Кір Стармер доручив Раді національної безпеки країни розробити план розширеної підтримки України.

Раніше стало відомо, що Велика Британія не дозволила Україні використовувати ракети Storm Shadow під час атаки в Курській області попри посилений тиск президента Володимира Зеленського.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 + eight =

Back to top button