Україна

Операція на Курщині допомогла Покровську – Сирський


Операція на Курщині допомогла Покровську - Сирський

Наступ ЗСУ на Курщині позбавив армію Росії можливості маневрувати своїми підрозділами, заявив генерал.

 
Операція у Курській області РФ допомогла послабити наступ російських військ на Покровському напрямку. Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський в інтерв’ю CNN.
 
Відповідаючи на запитання, чи була операція на Курщині стратегічно і тактично правильною, оскільки росіяни і далі наступають на Покровськ, Сирський сказав: “Ми робимо все, щоб не втратити Покровськ”.
 
За словами генерала, за останні шість днів на Покровському напрямку ворог не просунувся ні на метр. Виходячи з цього, головком переконаний, що його стратегія працює.

Сирський зазначив, що наступ ЗСУ на Курщині позбавив армію РФ можливості маневрувати своїми підрозділами та передислоковувати їх для посилення з інших районів.

 
“Тож фактично виходить, що хоч і не вивели з району Покровська багато військ, окрім однієї бригади морської піхоти, вони тепер не можуть маневрувати своїми резервами, як раніше”, – пояснив головнокомандувач ВСУ.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський зазначив, що ситуація на Покровському напрямку за останні кілька діб “була краща”, але необхідно дочекатися стабілізації.

Як відомо, з початку серпня ЗСУ проводять операцію в Курській області Росії. Наразі взято під контроль 1300 квадратних кілометрів та 100 населених пунктів. У полон захопили близько 600 російських військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty + 18 =

Back to top button