Світ

Київ не запросять до НАТО у Вільнюсі – Столтенберг

Київ не запросять до НАТО у Вільнюсі - Столтенберг

Єнс Столтенберг назвав майбутню Раду Україна-НАТО “організмом тридцяти двох”

Планується створення нової Ради Україна – НАТО, де українська сторона буде рівною з союзниками, зазначив генсек Альянсу.

Союзники по НАТО не будуть обговорювати запрошення для України під час саміту у Вільнюсіу липні. Про це сказав генсек Альянсу Єнс Столтенберг на прес-конференції за підсумками дводенної зустрічі міністрів оборони НАТО у Брюсселі у п’ятницю, 16 червня.

Всі союзники погоджуються, що Україна стане членом НАТО. Ми не будемо обговорювати запрошення на Вільнюському саміті, натомість – як ми будемо просувати Україну ближче до НАТО. Я впевнений в тому, що ми знайдемо добре рішення щодо цього, – заявив вын.

За словами Столтенберга, ведеться робота над створенням нової Ради Україна – НАТО, де Україна буде рівною з союзниками, консультуватиметься та ухвалюватиме рішення спільного інтересу.

“Наші амбіції – провести першу зустріч нової Ради у Вільнюсі спільно з президентом Зеленським”, – зазначив він і назвав Раду Україна-НАТО “організмом тридцяти двох”.

Генсек запевнив, що це інший вид роботи разом у політичному плані, і “ми приведемо Україну ближче до НАТО в політичному плані”.

Нагадаємо, раніше генсек НАТО заявив, що приєднання України до НАТО не відбудеться, поки триває війна, але шлях до членства в майбутньому відкритий.

Члени НАТО мають намір запропонувати Україні оновлений формат відносин, щоб показати підтримку її заявки на членство, але про конкретні кроки для вступу України в альянс найближчим часом не йдеться.

Раніше газета The Washington Post повідомила, що країни Східної Європи наполягають на конкретних кроках на шляху до членства України в НАТО, включаючи потенційне зобов’язання щодо термінів її вступу.

Працюємо над рішенням саміту НАТО – Зеленський

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button