Світ

Курську АЕС готують до оборони – ЗМІ


Атомну електростанцію у Курчатові, яка є однією з трьох найбільших АЕС країни, готують до відбиття атаки ЗСУ.

Курську АЕС у російському місті Курчатов готують до оборони. Після обіду в п’ятницю, 9 серпня, силовики перекрили під’їзди до АЕС, пишуть місцеві ЗМІ.

Зазначається, що на споруджуваних блоках атомної станції все знеструмлено, будівельники покинули об’єкт.

“Очевидно, АЕС готують до відбиття атаки ЗСУ. Офіційної інформації поки що не надходило”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Важные истории з посиланням на джерело писали, що з охорони АЕС прибрали всіх чоловіків, залишивши тільки жінок-росгвардійок. Нині ж Росгвардія відзвітувала про посилення охорони на Курській АЕС. Співробітник станції сьогодні підтвердив Важным историям, що чоловіків-прапорщиків Росгвардії повернули на службу.

Як відзначає видання, зараз Курська АЕС – єдина в Росії станція, де активно будуються нові інноваційні енергоблоки. У 2023 році на будівництво доставили корпус реактора.

Також повідомляється, що керівництво рекомендувало співробітникам АЕС узяти відпустки за власний рахунок і евакуювати дітей. Крім того, ще з 7 серпня з будмайданчика АЕС виїжджають вахтовики – це 10 тисяч будівельників, які живуть у 40-тисячному Курчатові, де стоїть станція.

Росатом підтвердив, що зменшив кількість будівельників на Курській АЕС-2.


На Курську АЕС припадає понад половини всієї електроенергії Чорнозем’я. Це одна з трьох найбільших АЕС країни, вона складається з чотирьох блоків. Станція складається з чотирьох енергоблоків загальною потужністю 4 ГВт.

Нагадаємо, у п’ятницю зранку мер Курчатова повідомляв, що бойові дії ведуться вже за кілька десятків кілометрів від кордонів міста.

Увечері стало відомо, що Курчатов, а також інші райони області залишилися  без світла. Місцева влада заявляла, що причиною стала пожежа на електропідстанції, через атаку БПЛА.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 − 5 =

Back to top button