Україна

Кулеба: Росію попередили стосовно теракту на ЗАЕС


Кулеба: Росію попередили стосовно теракту на ЗАЕС

У МЗС впевнені, що керівництво РФ отримало сигнали від низки країн після того, як українська розвідка оприлюднила плани росіян про намір підірвати атомну електростанцію.

Росія отримала від низки країн, зокрема й тих, які не є союзниками України, попередження про неприпустимість її планів підірвати Запорізьку АЕС. Про це у понеділок, 3 липня, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону.

“Я думаю, що отримали, і не лише від наших традиційних друзів, партнерів, але і від інших країн, які вважають неприпустимим будь-яке використання ядерного елементу в конфлікті”, – сказав міністр.

За його словами, найголовніше те, що Україна довела світові план росіян.

“Тобто тепер їм набагато складніше буде його реалізовувати. Я думаю, що вони його вже переписують, вигадують якийсь новий план”, – заявив Кулеба, додавши, що українська розвідка здобуде і його.

Нагадаємо, 22 червня президент Володимир Зеленський повідомив, що Росія готується вчинити теракт на Запорізькій АЕС, який може призвести до викиду радіації.

У понеділок вище командування ЗСУ та керівництво Енергоатому провели зустріч і опрацювали питання обміну інформацією між військовими та енергетиками для планування можливих сценаріїв розвитку подій на Запорізькій АЕС. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button