Світ

Картину Густава Клімта продали на аукціоні

Картину Густава Клімта продали на аукціоні

Фото: Kinsky

Portrait of Fraulein Lieser

Картину австрійського художника Густава Клімта, яка вважалася втраченою протягом 100 років, продали за 30 мільйонів євро.

Картину Портрет фрейляйн Лізер (Portrait of Fräulein Lieser) австрійського художника-графіка Густава Клімта продали на аукціоні у Відні. Про це повідомляє The Guardian.

Відомо, що картину продали за 30 мільйонів євро.

До того, як у січні віденський аукціонний дім im Kinsky оголосив, що портрет був знайдений у приватній колекції, була відома лише чорно-біла фотографія картини. Тож раптове повернення картини разом з її інтригуючою передісторією створило навколо неї неабиякий ажіотаж.

Клімт розпочав роботу над Портретом фрейляйн Лізер у 1917 році – за рік до смерті – і не встиг її завершити. Після цього портрет передали родині, яка його замовила. А з 1925 року його доля була невідомою.

Мистецтвознавці сперечаються про те, ким була жінка, зображена на картині. За однією з версій, художник намалював одну з дочок Адольфа або Юстуса Лізера, братів із заможної родини єврейських промисловців.

Раніше повідомлялося, що гітара засновника відомого британського гурту The Beatles Джона Леннона буде продана на аукціоні.

Аукціонний дім виставить на продаж портрет Вінстона Черчилля

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 + three =

Back to top button