Світ

Картину Пабло Пікассо на аукціоні продали за майже $140 млн

Картину Пабло Пікассо на аукціоні продали за майже $140 млн

Фото: sothebys.com

Картина Жінка з годинником

Раніше картиною володіла колекціонерка Емілі Фішер Ландау. Жінка придбала роботу Пікассо у 1968 році.

На аукціоні Sothebyʼs у Нью-Йорку за  $139 мільйонів продали картину Пабло Пікассо Жінка з годинником. Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що цей шедевр став другою найціннішою роботою художника, коли-небудь проданою на аукціоні. Найдорожчою його картиною була картина Алжирські жінки. Її придбали за $179,3 мільйона у 2015 році.

За інформацією аукціонного дому, портрет Жінка з годинником належить до одного з найбільш плідних років кар’єри іспанського художника, якому була присвячена ціла виставка, організована Музеєм Пікассо в Парижі та лондонською галереєю Тейт Модерн у 2018 році.

Що стосується роботи, то на полотні зображена кохана і “золота муза” Пікассо Марі-Тереза Вальтер, яка фігурує на багатьох його портретах. Зокрема, картину Оголена жінка продали на аукціоні у 2022 році за $67,5 мільйонів, а також на картині Жінка сидить біля вікна, яку продали за $103,41 мільйона у 2021 році та Оголеність, зелене листя та бюст за $106,5 мільйонів у 2010.

Раніше повідомлялося, що у Великій Британії експерти аукціонного будинку Christie’s виявили два невідомі портрети голландського художника Рембрандта.

Померла 101-річна муза Пабло Пікассо

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button