Світ

Ізраїль замовив бойові лазерні установки на $500 млн

Ізраїль замовив бойові лазерні установки на $500 млн

Фото: Міноборони Ізраїлю

Підписання контракту на купівлю системи Залізний промінь

Мова йде про технологічний прорив світового рівня з вражаючми можливостями перехоплення, зазначили у ізраїльському Міноборони.

Міноборони Ізраїлю підписало контракти на суму у 2 млрд шекелів ($535 млн) на постачання лазерних систем ППО Iron Beam (Залізний промінь). Про це відомство повідомило у понеділок, 28 жовтня.

Вказано, що мова йде про потужну лазерну систему протиповітряної оборони із землі від повітряних загроз – мінометних боєприпасів, дронів і ракет різного типу. Її основними розробниками є компанії Rafael Advanced Defense Systems та Elbit Systems.

“Залізний промінь – це технологічний прорив світового рівня. Його вражаючі можливості перехоплення було доведено у серії експериментів… Система буде інтегрована до багаторівневої системи оборони як доповнення до Залізного куполу”, – йдеться у повідомленні.

Генеральний директор Міноборони Еяль Замір заявив, що перші наземні установки лазерної системи ППО надійдуть вже у 2025 році.

“Ця угода знаменує нову еру – еру лазерної системи оборони”, – заявив він.

У свою чергу агентство Bloomberg пише, що вартість пострілу із системи Залізний промінь коштує $5, у той час як одна протиракета Залізного куполу оцінюється у $60 тисяч. Також усуваються загрози від падіння уламків ракети-перехоплювача на землю.

Раніше у Ізраїлї заявили, що у 2024 році країна матиме частковий лазерний захист від ворожих цілей, а у 2025 році він стане повним.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × 5 =

Back to top button