Світ

Грузія обмежила експорт і реекспорт американських автомобілів до РФ

Грузія обмежила експорт і реекспорт американських автомобілів до РФ

Фото: AP/Ted S. Warren

Грузія обмежила експорт і реекспорт американських автомобілів до Росії

Також вводяться обмеження на експорт та реекспорт у Росію автомобілів, імпортованих із країн Євросоюзу.

Грузія з 1 серпня запровадила обмеження на експорт та реекспорт американських автомобілів до Росії. Про це повідомляє Эхо Кавказа.

За даними Служби доходів Міністерства фінансів Грузії з 26 вересня також вводяться обмеження на експорт та реекспорт у Росію автомобілів, імпортованих із країн Євросоюзу (як це передбачено 11-м пакетом санкцій ЄС).

Так згідно з санкціями Євросоюзу в Росію заборонено ввозити автомобілі з об’ємом двигуна понад 1900 кубічних сантиметрів (1,9 літра), а також усі електричні та гібридні автомобілі.

За інформацією Новости-Грузия, заборона на експорт та реекспорт авто поширюється також і Білорусь.

Як заявив раніше міністр економіки Грузії Леван Давіташвілі, реекспорт автомобілів до Росії навряд чи припиниться, бо це важливе джерело доходу для країни. Легкові автомобілі були третім за величиною експортним товаром Грузії в торгівлі з РФ.

За шість місяців 2023 року через Грузію в РФ було продано автомобілів на 53 мільйони доларів. Експорт за рік зріс на 274%, а середня вартість автомобіля, що поставляється з Грузії в Росію, становила 14 тисяч доларів.

У владі Грузії заявили, що повністю дотримується міжнародних санкцій, але уряд не буде запроваджувати двосторонні санкції щодо РФ, оскільки це не в інтересах країни.

Нагадаємо, у Грузії порахували прибуток від відновлення авіасполучення з РФ.

Також повідомлялося, що потік росіян в Грузію за півроку зріс вдвічі.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button