Світ

ФБР допоможе Україні зібрати докази військових злочинів РФ

ФБР допоможе Україні зібрати докази військових злочинів РФ

Фото: АрмияInform

У ФБР зазначають, що мають чималий досвід у роботі з такими даними

Україна збирає інформацію про військові злочини і їхніх виконавців спільно з ФБР і компаніями США.

Україна працює з Федеральним бюро розслідувань (ФБР) США та американськими компаніями над збиранням доказів військових злочинів російських окупантів. Мова йде про геолокацію та мобільні дані. Про це повідомляє Reuters в середу, 26 квітня.

Спеціальний агент ФБР, який раніше працював аташе з юридичних питань агентства в Україні Олексій Кобзанець зазначив, що “збір цих даних, аналіз цих даних, робота з цими даними – це те, в чому ФБР має досвід”

Він додав, що така робота включає вивчення інформації з мобільних телефонів, судово-медичний аналіз зразків ДНК, аналіз частин тіла, зібраних на полях битв.

“Наступний крок – робота з національними постачальниками послуг у США та передача цієї інформації… отримання інформації про абонента, отримання інформації про геолокацію, де це можливо”, – пояснив Кобзанець.

Агент додав, що ФБР протягом останніх півтора року працювало над тим, щоб допомогти Україні також ідентифікувати російських колаборантів та шпигунів, які діють в Україні, та російських сил, які діяли за межами Києва, коли відбувалося вторгнення.

Нагадаємо, генпрокурор України Андрій Костін заявив, що на сьогоднішній день в Україні Офіс генпрокурора зареєстрував десятки тисяч потенційних військових злочинів, які могли вчинити росіяни в Україні під час війн та на окупованих територіях. 

США направлять до Гааги прокурора для розслідування злочинів РФ в Україні

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button