Світ

ДП Антонов переорієнтується на виробництво безпілотників – ЗМІ

ДП Антонов переорієнтується на виробництво безпілотників - ЗМІ

Фото: Офіс президента

Досвід Антонова у виробництві вантажних літаків можуть застосовати до безпілотників далекого радіусу дії

Reuters зазначає, що новий центр безпілотників тепер зможе задовольнити військові потреби України.

Державне підприємство “Антонов” розширює виробництво безпілотників на тлі повномасштабного російського вторгнення. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters у вівторок, 12 вересня, з посиланням на відповідну презентацію Укроборонпрому для офіційних осіб у Вашингтоні в червні 2023 року.

Новий центр безпілотників ДП Антонов було відкрито “з метою розширення можливостей виробництва безпілотних систем і надання підтримки приватним виробникам безпілотних систем з точки зору експертизи та послуг”.

У минулому ДП Антонов, що входить до складу Укроборонпрому, розробляв і будував безпілотники, в тому числі модель Горлиця, але основним напрямком його діяльності все ж були вантажні літаки. Виробництво вантажних літаків також продовжиться, однак новий центр безпілотників тепер зможе задовольнити військові потреби України, зазначає ЗМІ з посиланням на джерело.

Досвід Антонова у виробництві вантажних літаків також може бути застосований до безпілотників далекого радіусу дії. Це дасть українським збройним силам можливість завдавати удари вглиб російської території, пояснює інформагентство.

Міністр із питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин в інтерв’ю Reuters сказав, що “оборонний сектор дуже скоро стане номером один в Україні”, і безпілотники є важливою частиною інвестицій в аерокосмічну галузь.

Україна хоче більше інвестувати в ремонт і будівництво літаків, і Камишин сказав, що такі гіганти, як “Антонов” та інші, ймовірно, “тільки зростатимуть”.

Такий крок Антонова відповідає меті України стати світовим центром виробництва безпілотників, чому сприяють інвестиції в цей сектор, який різко зріс з початку 2022 року, зазначає ЗМІ і нагадує, що згідно з нещодавніми заявами високопосадовців, в Україні є близько 200 виробників безпілотників, а Збройні сили підписали контракти на постачання 30 нових моделей безпілотників вітчизняного виробництва. 

Нагадаємо, раніше колишній міністр оборони Олексій Резніков натякнув, що осінь 2023 року стане періодом “дронів” для українців. 

Зазначимо, що в Курську 16 дронів-камікадзе відпрацювали по чотирьох літаках СУ-30 та одному МІГ-29, які базувались на аеродромі. Також серед уражених цілей – радари комплексу С-300 та два Панцирі.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button