Світ

Чеські фермери приєднаються до протестів проти українського імпорту – ЗМІ

Чеські фермери приєднаються до протестів проти українського імпорту - ЗМІ

Фото: novinky.cz

Чеські фермери приєднаються до протесту аграрних організацій та блокування кордонів

Частина аграріїв у понеділок, 19 лютого, збирається вирушити з важкою технікою до Праги, де хочуть перекрити трасу.

Чеські фермери наступного тижня приєднаються до міжнародного протесту аграрних організацій Центральної та Східної Європи через аграрну політику Євросоюзу та імпорт дешевшої продукції з України. Про це у вівторок, 13 лютого, повідомляють Novinky.

“У рамках масової акції, яка відбудеться 22 лютого, вони влаштують протестну ходу до прикордонних переходів, де зустрінуть колег з інших країн” – йдеться у повідомлені. 

Ще до цього частина аграріїв у понеділок, 19 лютого, збирається вирушити з важкою технікою до Праги, де хочуть перекрити трасу.

“Ми не можемо виключити, що прикордонні переходи та дороги будуть заблоковані”, – сказала речниця Аграрної палати Барбора Панкова. 

Вказується, що представники сільськогосподарських організацій з Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Литви та Латвії у понеділок та вівторок обговорювали з єврокомісаром з питань сільського господарства Янушем Войцеховським проблеми, пов’язані з політикою ЄС та її впливом на сільське господарство Європи. Аграрії передали єврокомісару свої вимоги.

“Йдеться про компенсацію фермерам за дотримання нових правил, пов’язаних із захистом навколишнього середовища, полегшення у сфері бюрократії та прозорість системи субсидій, а також про регулювання української продукції, що прямує на ринок ЄС”, – пояснюють в повідомлені. 

Фермери погрожують, що якщо Єврокомісія не представить план вирішення цих проблем, акції на прикордонних переходах можуть бути повторені.

Єврокомісар із питань торгівлі Валдіс Домбровскіс закликав Польщу, Угорщину й Словаччину зняти одностороннє обмеження на імпорт зерна з України, бо ЄС розробив альтернативні механізми. Останні допоможуть захистити європейських фермерів від надлишків української продукції. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button