Світ

Байден розповів, чим закінчиться війна в Україні

Байден розповів, чим закінчиться війна в Україні

Фото: Пресслужба президента України

Джо Байден під час візиту в Україну в лютому 2023 року

Україна була вільною на момент початку війни, залишається такою зараз, і буде суверенною в майбутньому після війни, зазначив американський лідер.

Повномасштабна війна Росії проти українського народу завершиться тим, що Україна залишиться вільною та незалежною країною. Про це написав президент США Джо Байден у соцмережі Х в суботу, 24 серпня.

Американський лідер зазначив, що Україна була вільною на момент початку війни, залишається такою зараз, і буде суверенною в майбутньому після війни.

“Сьогодні, коли народ України відзначає свій День Незалежності, нехай буде ясно: коли почалася безглузда війна Росії, Україна була вільною країною. Сьогодні вона, як і раніше, вільна країна. І війна закінчиться тим, що Україна залишиться вільною, суверенною та незалежною країною”, – написав він.

На пост Байдена відреагував український президент Володимир Зеленський: “Дякую, за це важливе повідомлення в День нашої Незалежності, яке говорить до українських сердець. Ми усвідомлюємо, скільки американців бережуть Україну в серці. Обидві наші країни цінують свободу та незалежність, і ми глибоко вдячні за двопартійну, непохитну та багатогранну підтримку США у захисті наших спільних ідеалів від агресії та терору”.

У свою чергу віцепрезидент США і кандидат у президенти Камала Гарріс привітала Україну з Днем незалежності і пообіцяла подальшу підтримку у боротьбі за свободу проти російської агресії.

“У День Незалежності України ми приєднуємося до святкування спільних цінностей, які український народ відважно захищає кожного дня: незалежність, суверенітет і свободу. Ми й надалі підтримуватимемо Україну в її боротьбі за свободу проти російської агресії”, – написала Гарріс у соцмережі Х.

Нагадаємо, 23 червня Байден поговорив із Зеленським по телефону і оголосив про новий пакет військової допомоги для України. Його вартість складає 125 млн доларів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 2 =

Back to top button