Україна

Лубінець: Робимо все, щоб обміни відбувалися щотижня


Лубінець: Робимо все, щоб обміни відбувалися щотижня

Відтоді, як ЗСУ взяли у полон багато російських військових на Курщині, комунікації з Москальковою стали більш системними та періодичними.

Омбудсмен Дмитро Лубінець висловив сподівання, що тепер обміни полоненими між Україною та Росією стануть систематичними. Про це він сказав у суботу, 24 серпня, в ефірі телемарафону.

За словами Лубінця, канал комунікації між ним та російською “колегою” Тетяною Москальовою став більш системним та періодичним.

“Чи це може свідчити про те, що ми вийдемо на якесь періодичне проведення обмінних процесів? Станом на зараз не знаю. Але українська сторона робить все, щоб кожного тижня відбувалися обміни”, – сказав Лубінець.

Він додав, що завдяки “хлопцям і дівчатам, які щодня беруть в полон росіян, і сьогоднішній обмін відбувся, і я сподіваюся, що обміни стануть періодичними”.

Нагадаємо, Україна та Росія 24 серпня провели обмін полоненими. З російського полону звільнили 115 українських захисників. Російські ЗМІ повідомляли про звільнення такої ж кількості російських строковиків.

Тим часом командир бригади Нацгвардії Азов Денис Прокопенко заявив, що серед 115 звільнених українських військових немає жодного “азовця”. Він наголосив, що цього разу українська переговорна група мала колосальний важіль впливу, але не скористались ним.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × one =

Back to top button