Світ

Байден підписав указ про обмеження інвестицій США у Китай

Байден підписав указ про обмеження інвестицій США у Китай

Байден підписав указ про обмеження технологічних інвестицій у Китай

Це є першим випадком, коли Вашингтон запроваджує широкі правила інвестування для американських компаній за кордоном.

Президент США Джо Байден підписав указ про обмеження інвестицій Сполучених Штатів у технологічні компанії з Китаю. Про це у середу, 9 серпня, повідомляє прес-служба Білого дому з посиланням на текст “Виконавчого указу про інвестиції Сполучених Штатів у деякі технології та продукти національної безпеки в країнах, що викликають стурбованість”.

“Розвиток чутливих технологій і продуктів, що мають вирішальне значення для збройних сил, розвідки, спостереження або кібер-можливостей є незвичайною і винятковою загрозою національній безпеці, джерело якої повністю або в значній частині за межами Сполучених Штатів, і що деякі інвестиції Сполучених Штатів можуть посилити цю загрозу”, – заявив президент США.

При цьому, Байден підкреслив, що відданість США відкритим інвестиціям – це наріжний камінь економічної політики Вашингтона.

Байден додав, що Штати завжди підтримуватимуть транскордонні інвестиції, якщо це не суперечить захисту інтересів власної нацбезпеки.

У свою чергу, Politico охарактеризувало документ як “довгоочікувану спробу перешкодити американському капіталу фінансувати військові розробки Пекіна”.

Нагадаємо, у лютому американські військові збили китайський аеростат, який майже тиждень літав над територією США. Вони заявили, що апарат збирав розвіддані.
 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button