Україна

В Мінфіні сказали, скільки грошей пішло на зброю


В Мінфіні сказали, скільки грошей пішло на зброю

На початку 2024 року Україна опинилась у складній ситуації через недостатню кількість як фінансування, так і озброєння та боєприпасів.

Уряд України був змушений витратити 4 млрд доларів на закупівлю озброєння через брак обіцяних партнерами снарядів і зброї. Про це у середу, 17 квітня, у Facebook написав міністр фінансів Сергій Марченко.

Міністр розповів, що разом з президентом Володимиром Зеленським (по відеозв’язку) та прем‘єр-міністром Денисом Шмигалем взяв участь у п’ятому міністерському круглому столі Світового Банку та МВФ у Вашингтоні, на якому обговорювали Україну. 

У своєму виступі перед партнерами Марченко наголосив на складній ситуації, в якій опинилася Україна на початку року через недостатню кількість фінансування і озброєння. 

“4 млрд доларів США – саме такий обсяг коштів на закупівлю озброєння витратив Уряд, в умовах коли бракувало обіцяних партнерами снарядів і зброї. І це має негативні наслідки для бюджету”, – сказав Марченко.

Він зауважив, що відсутність або затримка допомоги відбивається на ситуації на полі бою, а також зменшує економічний потенціал України, підкреслив міністр.

Він закликав партнерів пришвидшити пошук механізму використання заморожених російських активів на користь України.

“Для перемоги нам критично необхідно зрівняти військові ресурси з ресурсами агресора”, – сказав Марченко.

Нагадаємо, Столтенберг раніше заявив, що НАТО змінить формат допомоги Україні. Він забезпечить її передбачуваність і стабільність.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × five =

Back to top button