Події

Триває процес повноцінної інтеграції України у Механізм цивільного захисту ЄС…

Триває процес повноцінної інтеграції України у Механізм цивільного захисту ЄС

20 вересня тимчасово виконуючий обов’язки Голови ДСНС України Володимир Демчук та представники Служби зустрілися із делегацією Генерального директорату Європейської комісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги (ЕСНО) на чолі з Андреасом Папаконстантіну – директором ЕСНО з питань Європейського сусідства, Близького Сходу, Південно-східної Європи та Східного партнерства.

????«Ми дуже цінуємо допомогу Європейської спільноти у подоланні Україною наслідків воєнної агресії росії. Зокрема, дякуємо за підтримку під час ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС. Сподіваємося на нашу подальшу взаємодію та взаємопідтримку, в тому числі в рамках Механізму цивільного захисту ЄС. Ми докладаємо максимум зусиль задля подальшої інтеграції у Механізм, до якого Україна доєдналася у квітні цього року. Наразі триває процес ратифікації необхідного пакету документів, після завершення якого Україна зможе не лише отримувати допомогу в рамках Механізму, але й як повноправний учасник надавати підтримку іншим країнам», – зазначив під час зустрічі Володимир Демчук.

У свою чергу, Андреас Папаконстантіну запевнив українських партнерів, що Європейський Союз і надалі підтримуватиме Україну, зокрема, і через Механізм цивільного захисту ЄС.

Деталі

???? СайтFbTwInstaYouTube

Back to top button