Україна

Малюська зробив заяву щодо мобілізації в’язнів


Малюська зробив заяву щодо мобілізації в’язнів

В Україні переповнені установи виконання покарань, зокрема, слідчі ізолятори, вільних місць давно немає практично ніде, у тому числі у великих містах.

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що із закладів пенітенціарної системи можна було б мобілізувати від 10 до 20 тисяч засуджених, не в останню чергу тому, що в Україні переповнені установи виконання покарань. Про це він сказав в інтерв’ю ВВС.

“Так, десять-двадцять тисяч (мобілізувати ув’язнених – ред.). Точно не більше. Але знову ж таки, питання в підходах. Я говорю цифри абсолютно не прораховані, тому що в залежності від кожного сценарію кількість буде різна”, – зазначив він.

За словами міністра, в Україні переповнені установи виконання покарань, зокрема, слідчі ізолятори, вільних місць давно немає практично ніде, у тому числі у великих містах.

“Тому це велика проблема. Не в останню чергу я дуже агітую за мобілізацію ув’язнених і засуджених через те, щоб в тому числі не порушувати нормативи за кількістю людей на певну площу”, – заявив Малюська.

Нагадаємо,8 травня Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроєкт про мобілізацію деяких категорій засуджених. Заборонено мобілізуватися окремим категоріям засуджених, зокрема топ-корупціонерам, засудженим за умисне вбивство, зґвалтування, сексуальне насильство.

Мобілізація: лави захисників поповнять засуджені та бронювання за гроші

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 5 =

Back to top button