Рідні сказали «Вау»! Ну такий гарний у розрізі! А який смачний! Гуцульський пляцок «Халамидник»
Готую пляцок досить швидко, дуже смачний і красивий! Маковий і горіховий корж роблю без борошна. Дуже смакує моїй сім’ї!
Інгредієнти:
Маковий корж:
- 6 білків
- 150 гр. цукру
- 150 гр. меленого сухого маку
- 150 гр. кокосу
- 1 ч. л. розпушувача
Горіховий корж:
- 5 жовтків
- 5 білків
- 100 гр. цукру
- 150 гр. горіхів
- 2 ст. л. панірувальних сухарів
- 1 ч. л. розпушувача
- курага(за бажанням)
Крем:
- 6 жовтків
- 1 скл. цукру
- 500 мл молока
- 2 ст. л. крохмалю/пудинг
- 1 ст. л. борошна
- 200 гр. масла
- Печиво шоколадне 180 г
Приготування:
Маковий корж:
Збиваю міксером білки з цукром.
Додаю кокосову стружку, мак та розпушувач, перемішую.
У форму 23 на 33 см. кладу пергамент та виливаю маковий корж. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 20 хвилин. Готовність перевіряю дерев’яною паличкою.
Горіховий корж:
Жовтки збиваю міксером з цукром.
Білки з щіпкою солі збиваю у піну, додаю цукор і збиваю до пишності.
До збитих жовтків додаю розпушувач, подрібнені горішки та панірувальні сухарі, перемішую.
В кінці додаю збиті білки та акуратно перемішую.
Горіховий корж випікаю у тій самій формі, при тій самій температурі, також 20 хвилин.
Крем:
Змішую жовтки з цукром.
Молоко грію до кип’ятіння, вливаю до жовтків, додаю крохмаль та розмішую.
Постійно помішуючи, варю крем до загустіння. Накриваю плівкою в контакт та залишаю до охолодження.
Збиваю міксером окремо вершкове масло до пишності.
До масла додаю охолоджену заварну масу і збиваю міксером до однорідності.
Збираю пляцок. На маковий корж викладаю крем і печиво.
Роблю ще два таких самих шари.
Поверх пляцок накриваю горіховим коржем. Залишаю на деякий час в холодильнику та за бажанням прикрашаю шоколадом. Смачного!