Події

Зусиллями ювенальних прокурорів понад 20 тисяч українських дітей отримали дост…

Зусиллями ювенальних прокурорів понад 20 тисяч українських дітей отримали доступ до безпечного навчання

Ювенальні прокурори активно працюють над забезпеченням безпеки дітей під час навчання в умовах воєнного часу. Зокрема, за 2023-2024 роки подано 217 позовів про зобов’язання органів місцевого самоврядування привести укриття для дітей у належний стан. Завдяки цьому понад 20 тисяч дітей отримали доступ до безпечного навчання.

Про це розповіла начальниця відділу представництва інтересів держави у сфері охорони дитинства Офісу Генерального прокурора Дженнет Атаєва в ефірі національного телемарафону.

????У вересні 2023 року укриттями було забезпечено 69% навчальних закладів. Наразі ситуація покращилася. На переважній більшості території України, це стосується західних та центральних областей, забезпеченість укриттями становить понад 90%.

На прифронтових територіях ситуація набагато складніша. У тих регіонах, які постійно потерпають від обстрілів, реконструкція та будівництво таких об’єктів ускладнені. Відтак є поле для діяльності всіх державних органів, у тому числі ювенальних прокурорів, щодо забезпечення безпечного навчання дітей, які там проживають.

Оскільки охорона дитинства в Україні є загальнодержавним пріоритетом, всі державні органи зобов’язані передусім дотримуватися принципу найкращих інтересів дитини.

????Генпрокурором так само для всіх органів прокуратури визначено захист інтересів дітей одним з найважливіших напрямків діяльності. Саме тому прокурори звертаються до суду з позовами про зобов’язання привести укриття в навчальних закладах у належних стан.

Прокуратура продовжить ці зусилля до повного забезпечення укриттями всіх освітніх закладів.

Video is too big

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve − 10 =

Back to top button