Україна

Відомому столичному блогеру обрали запобіжний захід


Відомому столичному блогеру обрали запобіжний захід

Блогер та його спільник підозрюються в умисному ухиленні від сплати податків на понад 200 млн грн та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Відомому столичному блогеру, який ухилився від сплати понад 200 млн грн податків, та його спільнику, суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою. Про це інформує пресслужба Офісу Генпрокурора у понеділок, 2 вересня.

Наразі він перебуває у розшуку.

Також змінено раніше обраний запобіжний захід його спільнику на тримання під вартою із можливістю внесення 45 млн 420 тис грн застави та взято під варту в залі суду.

Нагадаємо, блогер та його спільник підозрюються в умисному ухиленні від сплати податків на понад 200 млн грн та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ст. 212, ст. 209 КК України).

Згідно з даними слідства, блогер легалізував  частину з цих коштів, придбавши елітні об’єкти нерухомості та автомобілі преміум класу.

Зауважимо, за даними УП, мова про блогера Олександра Слобоженка, який свого часу був героєм розслідування “Української правди” “Слобоженко і компанія. Історія відпочинку столичної молоді під час мобілізації“.

Слідством встановлено, що підозрюваний залучив до своєї діяльності декількох осіб серед знайомих та тих, які мають спеціальні знання в галузі інформаційних технологій, для отримання незаконних прибутків від роботи в мережі Інтернет.

Раніше ми повідомляли, що український блогер Олександр Волошин потрапив до бази Миротворця.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − eight =

Back to top button