Події

​​Здійснював розвідувально-підривну діяльність на користь ворога – керівника під…

​​Здійснював розвідувально-підривну діяльність на користь ворога – керівника підрозділу Укрзалізниці підозрюють у держзраді

???? За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора керівнику структурного підрозділу АТ «Укрзалізниця» повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

???? За даними слідства, підозрюваний здійснював розвідувально-підривну діяльність в інтересах представників спецслужб РФ.

???? За вказівками куратора він збирав та передавав представникам держави-агресора інформацію щодо місць розташування обʼєктів критичної інфраструктури.

???? Підозрюваний розшукував серед залізничників та передавав персональні дані осіб, які задіяні в забезпеченні залізничного постачання військового озброєння та техніки по території України. В подальшому їх мали намір використовувати у розвідувальній діяльності.

???? Правоохоронці затримали його в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

???? Також встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до скоєння кримінального правопорушення.

???? Досудове розслідування – ГСУ СБУ, оперативний супровід – ГУ контррозвідувального забезпечення обʼєктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму ДЗНД СБУ і внутрішньої безпеки СБУ.

Більше

Back to top button