Події

#ЦПД_пояснює: ⚡️Для чого путін їде до Монголії російський диктатор володимир пу…

#ЦПД_пояснює:
 
⚡️Для чого путін їде до Монголії
 

російський диктатор володимир путін здійснить візит до Монголії, офіційна мета якого – участь в урочистостях з нагоди 85-річчя перемоги над Японією на річці Халхін-Гол. Для путіна цей візит має кілька важливих цілей:
 
▫️Дискредитувати Міжнародний кримінальний суд, створивши прецедент і надавши російській пропаганді можливість поширювати наратив про «нікчемність розпоряджень західних інституцій». Якщо раніше очільник кремля обирав країни, які не ратифікували Римський статут (КНДР, Вʼєтнам, Азербайджан), то поїздка до Улан-Батора поставить під удар діяльність міжнародних правових інституцій.
 
▫️Продемонструвати внутрішній аудиторії та світові, що рф не залишається дипломатично ізольованою державою, а дружні рф країни готові нехтувати міжнародними зобов’язаннями. 
 
▫️Консолідувати підтримку населення та покращити власний імідж як лідера, який не боїться «західних заходів покарання». Також «міжнародними успіхами» путін продовжує відволікати увагу населення рф від ситуації у курській області та ударів України по цілях всередині рф.
 
▫️Візит путіна в Монголію є частиною зусиль із просування себе як альтернативного Заходу і Китаю «центру сили» для країн Глобального Півдня та нав’язування своєї пропаганди щодо війни в Україні. У великому інтерв’ю одній з монгольських газет путін присвятив багато уваги виправданню свого вторгнення в Україну та перекладанню відповідальності за розв’язану ним війну на «колективний Захід».
 
❗️В обмін на дружній прийом путін пообіцяв, що Монголія зможе використовувати частину дешевого газу, який ітиме через країну трубопроводом до Китаю. Монголія також отримала обіцянку постачання паливно-мастильних матеріалів за пільговими цінами.

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two + 5 =

Back to top button