Події

Заволодів 7 млн грн грантових коштів при наданні послуг з менеджменту – підозрю…

Заволодів 7 млн грн грантових коштів при наданні послуг з менеджменту – підозрюють керівника комунального підприємства на Одещині

????За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру директору одного з комунальних підприємств Ізмаїльської міськради за фактом заволодіння бюджетними коштами в особливо великому розмірі під час надання послуг з менеджменту при реалізації міжнародного грантового проєкту (ч. 3, ч. 4 ст. 191 КК України).

????За даними слідства, підозрюваний, будучи обраним посадовцями Ізмаїльської міськради менеджером міжнародного грантового проєкту, перевіряв та затверджував звіти про виконання робіт з надання управлінських послуг при реалізації зазначеного проєкту.

????З метою заволодіння грантовими коштами посадовець залучив до злочинної схеми підконтрольне йому підприємство, яке мало надавати управлінські послуги у ході впровадження проєкту. Згідно укладеного договору фірма мала надати конкретні послуги: управління та координація проектом, звітність, розробка плану моніторингу проекту та плану управління ризиками тощо. Проте послуги з менеджменту фактично не надавались.

????Підозрюваний протягом декількох років затверджував фальсифіковані його поплічниками з підприємства звіти, що не відповідали умовам договору та технічному завданню, обмежуючись лише складанням статистичної звітності щодо виконання проєкту та комунікацією з грантодавцями.

????Такими протиправними діями комунальника Ізмаїльській міськраді завдано понад 7 млн грн шкоди.

????Кошти виділялись Україні для реалізації спільної операційної програми «Україна-Румунія 2014-2020», в межах якої в Ізмаїлі мали побудувати 11 кілометрів 226 метрів каналізаційних мереж. Сьогодні відведення каналізаційних стоків ведеться по аварійній гілці.

????Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Встановлюються інші причетні до незаконної оборудки особи.

????Досудове розслідування – Нацполіція України, оперативний супровід – ДСР НП України.

Back to top button