Події

«Завдяки вам ми не тільки рятуємо людей, а й робимо це, не ризикуючи власним жит…

«Завдяки вам ми не тільки рятуємо людей, а й робимо це, не ризикуючи власним життям», – Сергій Крук звернувся до партнерів ⤵️

«З перших днів повномасштабного вторгнення наші спеціалісти зіштовхнулися з жорстокістю ворога, який використовує заборонені боєприпаси, мінує усе на своєму шляху та полював на наших піротехніків. На сьогодні Україна увійшла до списку найзамінованіших країн світу: 30% її території залишається потенційно небезпечною», – про це Голова ДСНС Сергій Крук заявив під час панелі «Гуманітарне розмінування та мінна безпека» в рамках Міжнародного саміту міст та регіонів.

Так, річні обсяги робіт з розмінування зросли майже в десять разів. На жаль, втрати серед піротехніків також зросли. Лише за один рік війна забрала 13 наших героїв-піротехніків, а ще 61 отримав поранення під час розмінування забруднених окупантами територій.

«Нові виклики війни вимагають нових рішень, у тому числі у питанні безпеки наших фахівців. Один день війни – це 30 днів розмінування. В ДСНС розпочато процес укомплектування машинами механізованого розмінування. Дистанційне керування машиною дозволить убезпечити наших людей та зберегти їм життя. Про це більш детально вже розповіли інші спікери. Історію створюють прості люди, яким природньо властива сміливість рятувати життя. Наші піротехніки – це герої без зброї, які кожного дня ризикують своїм життям заради безпеки інших», – додав Голова Служби.

Детальніше: https://bit.ly/3KPqkcJ

Video is too big

Back to top button