Події

Закупівля неякісних бронежилетів – експосадовцям Міноборони повідомлено про н…

Закупівля неякісних бронежилетів – експосадовцям Міноборони повідомлено про нову підозру

????За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу Генерального прокурора повідомлено про нову підозру, а також про зміну підозри колишнім в.о. Директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України і заступнику Міністра оборони.

????За даними слідства, під час дії воєнного стану підозрювані організували закупівлю неякісних бронежилетів на понад 250 млн грн, виділених з державного бюджету.

????Вони замовили ці засоби індивідуального захисту за кордоном. Всі договори укладалися за повною передплатою.

????Експосадовці проігнорували необхідність забезпечення належного контролю за якістю продукції, а також закуповували амуніцію за завищеними цінами.

????Підозрювані змушували підлеглих приймати неякісну продукцію на військові склади. Також організовувалися повторні проведення випробувань бронепластин, які не витримали первинних випробувань.

????Згідно висновків експертиз дана амуніція не відповідає вимогам IV класу бронежилетів і не може належним чином захистити українських військовослужбовців.

????Підозрюваним інкриміновано розтрату коштів та перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України (ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 КК України).

????Всього внаслідок незаконних дій підозрюваних окремі підрозділи Збройних Сил України не були належно укомплектовані засобами індивідуального захисту на суму понад 1,4 млрд грн.

????Наразі підозрювані перебувають під вартою.

????Досудове розслідування – ДБР.

Back to top button