Світ

ЄС може запровадити 20% мито на електрокари з Китаю

ЄС може запровадити 20% мито на електрокари з Китаю

Фото: Atlanticexpress

У китайських електрокарів можуть бути проблеми в ЄС

Якщо в результаті розслідування Єврокомісія виявить порушення правил торгівлі, то може запровадити штрафні мита на китайські транспортні засоби.

Єврокомісар із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон допустив, що розслідування Єврокомісії щодо нечесної конкуренції з боку китайських виробників електрокарів може призвести до суттєвого зростання митних зборів.

Про перевірку щодо китайських електрокарів президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила раніше цього тижня.

Розслідування має на мені встановити, чи не сприяли значні державні субсидії виробникам авто з Китаю нечесній конкуренції на європейському ринку – на тлі скарг місцевих автовиробників, особливо із Франції та Німеччини.

Якщо в результаті розслідування Єврокомісія виявить порушення правил торгівлі, то може запровадити штрафні мита на китайські транспортні засоби, ризикуючи спровокувати торговельну війну з Пекіном.

Коментуючи ситуацію, Бретон був обережний із формулюваннями, але зауважив, що подібні перевірки “часто призводять до підвищення митних зборів від 10 до 20%”.

“Сьогодні на електромобілі, що прибувають до Європи з Китаю, діють 10% митні збори. Якщо я візьму для прикладу Сполучені Штати, то це 27,5%”, – пояснив єврокомісар.

Пекін уже встиг розкритикувати розслідування Єврокомісії, заявивши, що цей “кричущий протекціонізм” матиме негативний вплив на економічні та торговельні відносини між Китаєм і Європейським Союзом.

Нагадаємо, що радник з національної безпеки США Джейк Салліван провів зустрічі з міністром закордонних справ Китаю Ван Ї 16-17 вересня на Мальті.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button