Події

За поставку неякісних бронежилетів на 6 млн грн судитимуть директора компанії …

За поставку неякісних бронежилетів на 6 млн грн судитимуть директора компанії

Детективи БЕБ скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора приватної компанії за фактом заволодіння майже 6 млн грн бюджетних коштів.

☝????Згадана службова особа організувала постачання бронежилетів неналежної якості до однієї з військових частин Закарпатської області.

Встановлено, що керівник одного з підприємств Київщини у травні 2022 року уклав договір на постачання 350 бронежилетів. Відповідно до умов договору засоби індивідуального захисту мали відповідати 4 класу захисту.

В межах досудового розслідування проведено судову економічну експертизу, яка встановила що згадані бронежилети не відповідають вимогам ДСТУ.

Таким чином керівник підприємства заволодів бюджетними коштами, виділеними на забезпечення національної безпеки та оборони України, на загальну суму 5,9 млн грн. Надалі отримані злочинним шляхом кошти, були перераховані на рахунки ряду юридичних осіб, з метою їх легалізації.

❗️Директору товариства висунуто обвинувачення у вчиненні кримінальних правопорушень, йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button