Події

За матеріалами Офісу Генпрокурора націоналізовано майно російського олігарха…

За матеріалами Офісу Генпрокурора націоналізовано майно російського олігарха, наближеного до президента держави-агресора
 
???? Вищим антикорупційним судом задоволено позов Міністерства юстиції України та стягнуто в дохід держави належні російському олігарху 350 об’єктів власності.

????Серед них: корпоративні права заводів та кар’єрів, комплекс морського порту, квартири, адміністративні будівлі, виробничі цехи, сотні одиниць транспортних засобів та спеціальної техніки, 32 млн грн грошових коштів.

????Загальна вартість націоналізованих активів перевищує 2 млрд грн.

???? Місце цього олігарха у світі було визначено чітко — Україна, США та ЄС наклали на нього санкції. Сьогодні нарешті зроблено наступний крок — стягнення злочинних активів на користь держави, – заявив Андрій Костін.

???? Він безпосередньо причетний до воєнних злочинів, які чинить рф — вбивств мирних громадян та руйнування українських міст, адже саме його холдинг серед тих, хто забезпечує сировиною ворожий оборонно-промисловий комплекс. З цієї сировини, в тому числі й українського походження, виготовляли зброю, з якої сьогодні вбивають українців, – додав Генпрокурор.

????Довідково: За процесуального керівництва Офісу Генпрокурора здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом планування, підготовки та розв’язування РФ агресивної війни проти України (ст. 437 КК України).

????Досудовим розслідуванням встановлено, що на території України діє група з 12 компаній, власником яких є громадянин РФ.

????Підприємства протягом десятиліть забезпечували сировиною російський алюмінієвий холдинг. Він належить підсанкційному російському олігарху. Підставами для їх застосування стало відмивання грошей в інтересах президента держави-агресора.

????Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки України.

☑️ Офіційна сторінка Генерального прокурора

Back to top button