Події

За колаборацію з окупантами засуджено двох жителів Донеччини та Луганщини З…

За колаборацію з окупантами засуджено двох жителів Донеччини та Луганщини

????За публічного обвинувачення прокурорів Донецької та Луганської обласних прокуратур суди ухвалили вироки двом громадянам за колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

????Жительку Донеччини засуджено до 14 років, а мешканця Луганщини – до 13 років за ґратами з конфіскацією майна.

????Прокурори довели, що у травні-червні 2023 року жінка співпрацювала з представниками держави-агресора. У забороненій соцмережі вона встановила звʼязок і інформувала командира роти окупаційних військ про місця розташування Збройних Сил України у м. Костянтинівці.

????Засуджена відправляла знімки екрану свого телефону з Google-картами та зображеннями об’єктів. Також давала «поради», куди саме доцільніше стріляти. Після прильотів жінка одразу повідомила про результат влучання «куратору».

????Крім того, засуджена вела активну переписку з очільником так званої народної ради «днр», якому розповідала про свою діяльність на користь «республіки».

????Інший засуджений – працівник однієї з сільських агрофірм, після захоплення армією рф території Сватівського району Луганщини почав співпрацювати з ворогом.

????Чоловік регулярно здійснював перевезення військовослужбовців зс рф та контрольованих ними незаконних збройних формувань так званих «л/днр».

????Він розселяв окупантів у власному будинку та порожніх помешканнях в селі.

????За власною ініціативою засуджений ремонтував пошкоджену військову техніку окупантів і транспортував її разом з боєприпасами для нанесення ударів по позиціям ЗСУ. За свої «послуги» він отримав від ворога подяку.

????Пізніше чоловік виїхав на підконтрольну Україні територію та був затриманий на Київщині.

????До вироку суду засуджені перебували під вартою.

????Досудове розслідування – слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × two =

Back to top button