Події

❗️ З давніх-давен росія ― один з ключових світових центрів антисемітизму, ― Анд…

❗️ З давніх-давен росія ― один з ключових світових центрів антисемітизму, ― Андрій Юсов
 
✔️ Держава-агресор росія здавна є і залишається одним з ключових центрів ксенофобії та антисемітизму у світі.
???? Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов під час інтерв’ю «РБК-Україна», коментуючи нещодавні антиізраїльські заворушення в аеропорту міста Махачкала.
 
«Махачкала стала певним апогеєм. І перед тим, і після того по Північному Кавказу, що наразі підконтрольний росії, прокотилась ціла низка антисемітських і ксенофобських акцій. З давніх-давен, ще від часів царизму, росія є одним із ключових центрів ксенофобії і антисемітизму у світі», ― сказав представник ГУР МО України.
 
☝️ Він, зокрема, нагадав про масові єврейські погроми на початку ХХ  століття, які були організовані та контрольовані тодішньою російською спецслужбою ― царською охранкою.
 
❗️ Причетність спецслужб рф у нинішніх махачкалинських антисемітських виступах також очевидна.  
 
«Уявити собі, що в диктаторській росії, де людей саджають за ґрати лише за коментарі в соцмережах, за одиночні пікети з порожніми аркушами паперу, ось так несподівано дорослі чоловіки можуть зібратись і почати щось громити, а силові структури будуть за цим мовчки спостерігати ― було б наївно. Це організований процес», ― наголосив Андрій Юсов.
 
☑️ Він не виключив, що цей процес може бути пов’язаний з певним протистоянням всередині силових структур рф
«Ці події, як і спроба заколоту пріґожина, персонально для путіна і для його режиму ― дуже серйозний удар», ― сказав представник воєнної розвідки України.

❗️ Водночас антисемітські заворушення у Дагестані москва може використати для посилення тиску  на поневолені нею народи.

«Це може бути провокацією для посилення репресій і придушення потенційних протестних настроїв на Північному Кавказі, на території Дагестану, Чечні, тих народів і республік, які потенційно найбільше готові для продовження боротьби за власну незалежність і права», ― пояснив Андрій Юсов.

Back to top button