Події

Вивідували секретні дані на «Укроборонпромі» – двом міністерським службовцям …

Вивідували секретні дані на «Укроборонпромі» – двом міністерським службовцям держави-агресора повідомлено про підозру у шпигунстві

???? За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури двом громадянам рф повідомлено про підозру у шпигунстві (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114 КК України).

????За даними слідства, підозрювані – співробітники міноборони рф та міністерства фінансів держави-агресора.

????Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, вони почали працювати в інтересах спецслужб рф. Збирали та передавали дані військового характеру з України.

????Обоє народилися в Україні. Вони шукали для виконання поставлених завдань людей серед своїх знайомих. Залучили колишнього однокласника одного з підозрюваних, який працював на підприємстві ДК «Укроборонпром» та погодився їм допомагати.

????Під час оборони Київщини у березні 2022 року працівник держконцерну передав російському урядовцю деталізовані відомості про результати ракетних й артилерійських обстрілів столиці та околиць.

????Також інформацію про позиції, чисельність, маршрути пересування сил і засобів ЗСУ та інших українських військових формувань, адреси розташування блокпостів, інженерних укріплень, складів озброєння та рух колон техніки з фотографіями і геомітками.

????Отримані дані співробітник російського мінфіну передавав своєму спільнику з міноборони рф, а там їх використовували для здійснення нових артилерійських та ракетно-бомбових ударів по українських позиціях.

????Встановлено, що окремі відомості, отримані підозрюваними через посередництво працівника українського оборонного підприємства, містили державну таємницю.

????Досудове розслідування – СБУ у Вінницькій області.

????Стосовно працівника «Укроборонпрому» обвинувальний акт за фактом державної зради вже скеровано до суду.

БІЛЬШЕ

Back to top button