Світ

Данія підготувала новий пакет військової допомоги Україні

Данія підготувала новий пакет військової допомоги Україні

Фото: cfts.org.ua

Данія анонсувала пакет військової допомоги Україні на понад 321 млн євро

Йдеться про надання озброєнь зі складів армії Данії, фінансування систем ППО у співпраці з Німеччиною та додаткові внески до Міжнародного фонду для України.

Уряд Данії підготував 21-й пакет військової допомоги Україні на суму 2,4 мільярда данських крон (приблизно 321,8 мільйона євро). Про це 18 жовтня повідомило данське Міністерство оборони.

Зазначається, що новий пакет військової допомоги Україні передбачає надання озброєнь зі складів армії Данії, фінансування систем протиповітряної оборони у співпраці з Німеччиною та додаткові внески до Міжнародного фонду для України, який очолює Британія.

Додатково нові кошти будуть скеровані для розширення тренувальних заходів для українських військових.

За словами міністра оборони Данії Троельса Лунд Поульсена, данський уряд працює над можливістю закупівель зброї, включно з безпілотниками, безпосередньо у виробників в Україні.

Фінансування ще має затвердити фінансовий комітет парламенту Данії.

З 2023 по 2028 рік Данія заклала 64,8 млрд данських крон на військову підтримку України, яку реалізує через спеціальний Український фонд. З них уже були витрачені або закладені понад 48 млрд крон.

Нагадаємо, Данія планує створити фонд для фінансування виробництва зброї в Україні. 

Також повідомлялося, що Данія передасть Україні майже 630 млн доларів для закупівлі озброєння через українську оборонну промисловість. З яких, зокрема 434 млн доларів – із заморожених російських активів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 + seventeen =

Back to top button