Події

Викрито злочинну організацію, яка діяла на окупованій території Херсонщини пі…

Викрито злочинну організацію, яка діяла на окупованій території Херсонщини під виглядом псевдоправоохоронного органу

???? За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора 34 учасникам злочинної організації повідомлено про підозру.

???? За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф на територію України та окупації частини Херсонщини, громадяни України та рф створили псевдоправоохоронний орган – «главное управление полиции министерства внутренних дел в Херсонской области».

???? Керувати ним призначили колишнього керівника обласного підрозділу Національної поліції України, підозрюваного в розгоні майдану у 2014 році.

???? Для забезпечення діяльності цієї злочинної організації залучили громадян України – діючих та колишніх працівників територіальних підрозділів Нацполіції України, депутатів місцевих рад від забороненої політичної партії «ОПЗЖ», місцевих мешканців м. Херсон з проросійськими поглядами.

???? Їх призначили на відповідні псевдопосади у так зване «главное управление полиции министерства внутренних дел в Херсонской области» з присвоєнням спеціальних звань.

???? Вони виконували злочинні завдання керівництва рф, допомагали окупантам проводити незаконний референдум.

???? Виявляли та усували громадян України, які не підтримують ворога і несуть загрозу діяльності окупаційної влади, придушували проукраїнські мітинги.

???? Викрадали місцевих мешканців, які підтримують Україну, катували їх, проводили з ними «слідчі дії» із застосуванням тортур. Також вони здійснювали обшуки з метою заволодіння рухомим та нерухомим майном, вогнепальною зброєю для озброєння учасників злочинної організації та використання її проти мирних громадян.

???? Внаслідок таких дій громадян України обвинувачували в неіснуючих злочинах проти рф та затримували потерпілих за сфабрикованими кримінальними справами.

???? Досудове розслідування – СБУ, оперативний супровід ДВБ Нацполіції України, ДЗНД СБУ та ГУ СБУ в Херсонській області.

БІЛЬШЕ

Back to top button