Події

«Синиця» вже допомагає протидіяти загрозам з боку авіації ворога ❗️ Результат…

???? «Синиця» вже допомагає протидіяти загрозам з боку авіації ворога

❗️ Результати безпрецедентної спецоперації ГУР МО України під кодовою назвою «Синиця», внаслідок якої наша держава отримала російський гелікоптер Мі-8 та технологічне  обладнання на його борту, вже суттєво вплинули на боєздатність ворожої авіації.
 
☑️ Це матиме довготривалі згубні наслідки для планів ворога, а українській розвідці дозволить краще зрозуміти ворожу систему звʼязку та безпеки.
 
???? Про це заявили представники Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов та Артем Шевченко під час пресконференції за участі російського командира вертольота Мі-8 Максима Кузьмінова, яка відбулася сьогодні, 5 вересня в Медіацентрі Україна.
 
☝️ Під час заходу озвучили раніше невідомі деталі спецоперації.
 
✔️ Зокрема, Андрій Юсов повідомив, що процес тривав півроку з моменту, коли Максим Кузьмінов сконтактував з українськими спецслужбами та виявив бажання перелетіти в Україну.

«Я ухвалив рішення не брати участь у злочинній війні проти України ще в грудні 2022 року. Поштовхом до такого рішення стало повне розуміння всього, що відбувається. Я розумів, що ця війна це жорстокий злочин і вирішив, що не буду брати в ньому участі. В росії у мене залишився власний літак, хороша зарплата, дві квартири, майже пенсія. Зараз для мене це не важливо. Головне ― не воювати проти України», ― повідомив російський пілот, уточнивши, як саме зміг зв’язатись з українською воєнною розвідкою.

«Я був підписаний на сторінки ГУРу в соцмережах, там були контакти. Я звернувся туди і ми почали секретну переписку. Українські агенти не навʼязували рішення, це рішення було моє, мене ніхто не примушував. Десь півроку ми будували маршрути, думали, як краще і безпечніше все організувати, і 9 серпня 2023 року все сталося», ―  пояснив Максим Кузьмінов.

???? Він розповів, що 9 серпня о 16:30 злетів з аеродрому «курск». У районі н. п. шебекіно летів уже на наднизькій висоті у режимі радіомовчання. Під час перетину кордону по вертольоту відкрили вогонь зі стрілецької зброї: на думку Максима, це були росіяни.

Під час атаки Кузьмінов зазнав поранення в ногу. Зрештою, відлетів на 20 кілометрів від кордону та приземлився в узгодженому місці. Інші двоє членів екіпажу почали поводити себе агресивно, вибігли з вертольоту та побігли в бік кордону. Як відомо, їх довелося ліквідувати.
 
☝️ Представник ГУР МО України Андрій Юсов нагадав, що згідно із законом, Україна виплатить пілоту грошову компенсацію, гарантує безпеку йому і членам його сімʼї, а також надасть право вибору щодо подальшого місця проживання і роботи.
 
«Зараз Максим вільна людина у вільній країні. Він розмірковує про намір долучитися до Сил Оборони України і далі протидіяти російській агресії. Але це буде його рішення ― людини, яка зробила свідомий вибір», ― наголосив Андрій Юсов.

‼️ Представник Воєнної розвідки України звернувся до російських військовослужбовців, нагадавши, що наша держава демонструє відкритість і демократичність.

«Ми звертаємося до всіх російських військовослужбовців: навіть під час диктатури є вибір. Ви не раби, не «Ґерасіми» і не «Му-му». Переходьте на сторону добра, де вам гарантують безпеку, порядність і чисту совість», ― підсумував Андрій Юсов.

ГУР в інших соціальних мережах:
????Facebook ????YouTube ???? Viber ????Instagram ????Twitter ???? TikTok

Telegraph
«Синиця» вже допомагає протидіяти загрозам з боку авіації ворога

Back to top button