Події

​Викрито жителя Хмельниччини, який налагодив схему незаконного втручання в діяль…

Викрито жителя Хмельниччини, який налагодив схему незаконного втручання в діяльність операторів мобільного зв’язку

????За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури викрито мешканця Кам’янець-Подільського, який за допомогою програмно-апаратного телекомунікаційного комплексу здійснював несанкціоноване втручання в мережі електрозв’язку (ч. 5 ст. 361 КК України).

????За даними слідства, чоловік придбав та встановив у своєму помешканні спеціалізоване телекомунікаційне обладнання.

????З його допомогою він переналаштовував SIM-карти мобільних операторів, що дозволяло безкоштовно телефонувати за кордон.

????Апаратура також дає можливість реєстрації «фейкових» аккаунтів для подальшого вчинення шахрайських дій, реєстрації облікових записів в соціальних мережах та месенджерах для подальшої розсилки посилань на фішингові ресурси, реєстрації облікових записів в сервісах онлайн банкінгу від імені третіх осіб з метою легалізації грошових коштів, отриманих злочинним шляхом.

????У ході обшуку за місцем проживання чоловіка правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, яка використовувалась у протиправній діяльності, 240 SIM-карт операторів мобільного зв’язку, спеціалізоване обладнання і програмне забезпечення.

????Заходи з викриття проводили слідчі ГУ НП в Хмельницькій області, спільно із працівниками відділу протидії кіберзлочинам та СБУ у Хмельницькій області.

Більше

Back to top button